25 Ekim 2010 Pazartesi

Stresi yenmek mi? Yoksa yenilmek mi?

Merhabalar, Stresi yenmenin birçok yolu yordamı vardır elbette. Kâh yiyeceklerle olur bu, kâh taşlarla, egzersizlerle, veya hoşunuza giden şeyleri yaparak stres atabiliriz.
Ya da en basitinden, benim gibi yazı yazarak stres atıyorsanız forumlara ya da bu tarz blog,site gibi yerlere bol bol yazı yazın. Neyse bence aşağıdakilere kulak vermenizi...( hehe burda biraz tuhaf oluyor bu cümle şöyle diyelim biz ) aşağıdakilere göz atmanızı tavsiye ederim.








1. Yazı yazmayı seviyorsanız ve bu sizi iyi hissettiriyorsa,dilediğniz yere bol bol yazı yazın.(forum,site,blog vb.)
2. Left 4 Dead gibi aksiyonu bol oyunlar oynayın mümkünse hayatta kalma mücadelesi verdiğiniz oyunlarda hem adrenalin sağlamış oluyor hem de stres atmış oluyorsunuz.
3. Kesinlikle sonunda bir kazananın ve kaybedenin olduğu ve kaybedince karşı tarafın pis pis gülerek "nuhahaha" diye karşılık verdiği tarzda oyunlardan uzak durun kazandığınızda o pis gülüşün suratınızda yayıldığını hissetmek kendinizi iyi hissettirecek olsa da tam tersi olduğunda hırs yapıyor olsanızda, sonuçta stres kazanmışta oluyorsunuz.
4. Mümkünse yavaş bağlantılı ve ağır çalışan bilgisayarlar bulunan internet cafelere gitmeyin, bir gün gelir sadece basit bir öss sonucuna bakacak olursanız bile ve sizi saatlerce ağırlıktan bekletmeye mahkum bıraktığında, üstünüzde oluşan stresin her zamankinden iki katına çıktığına şahit olabilirsiniz.
5. Stresliyken eğer kendinize gareziniz yoksa sevmediğiniz, nefret ettiğiniz şeylerden kaçının bu size çok acı bir tecrübeden koruyabilir.
6. Sakın ola ki kendinizi yemeğe vermeyin özellikle abur cubura bu o anlık işinize gelsede daha sonra tartı üstünde ki "o an" hiç işinize gelmeyecektir.
7. Rahatlamak istediğinizde ve kafanızı bir an için boşaltmak istediğinizde gözlerinizi kapatın ve sizi sakinleştirdiğini bildiğiniz ya da sevdiğiniz bir yeri düşünün ya da hayal edin mesela tropik bir ada ya da, Akdeniz sahilinde ki bir gün batımı sizi mutlu ediyorsa mümkün olduğunca ordaymış gibi sesleride duymaya çalışın hani duyuyormuş gibi yapın.Ama sakın bunları yürürken yapmayın sonra  rahatlayım derken belediye çukurlarında kol bacak kırmayın he Allah korusun.
Sanırım bu kadar yeter herhalde
Bazıları hariç geneli tamamen tecrübe edilmiştir. Özellikle internet cafeyi sakın denemeyin çok pişman olursunuz benden söylemesi:D

Allah'a emanet...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder